2006 - 2012

Achmea Campus

2006 - 2012

Achmea Campus

De campus van Centraal Beheer Achmea ligt aan de rand van Apeldoorn, in een uitloper van het grootste natuurgebied van Nederland: de Veluwe. ADP architecten ontwierp de uitbreiding van de bestaande bebouwing en Bureau B+B de herinrichting van het terrein. Het Veluws landschap, met duinen, berken, jeneverbes, heide en dennen, loopt naadloos over in de campus. Het nieuwe terreinontwerp versterkt het gevoel midden in de natuur te werken. Vanaf de werkplek kan je zo het landschap instappen om te lunchen, wandelen of vergaderen.

Locatie

Apeldoorn

Opdrachtgever

HMADP Architecten

Jaar
2006 - 2012
Samenwerking

HMADP Architecten

Oppervlak

750 m2

 

Het terrein is verbijzonderd met gestileerde plekken, die refereren aan de Veluwe: Een cirkeltuinen met fel bloeiende heidesoorten, een grillig gevormde waterpartij en twee paviljoens verscholen in het bos. De paden slingeren door het landschap als een stelsel van uitgesleten olifantenpaden. Midden op de campus stijgt het pad naar een dek, waaronder geparkeerd wordt. Tussen de auto’s staan dennen die met hun kruin boven het dek uit groeien. De campus is een samenhangend geheel: een landschap, in plaats van een kantoortuin.

De Veluwe loopt door op de campus, maar stroomt nog verder het vergadercentrum binnen. Een ruim 750 vierkante meter grote binnentuin vult het atrium met een glooiend landschap dat van de begane grond tot op de eerste verdieping reikt. Het is een natuurlijk ogende biotoop met grazige heuvels en valleien met verschillende soorten varens. De ontvangstruimte en het restaurant zijn rondom de tuin georganiseerd.  Bezoekers wachten hier op hun afspraak, medewerkers ontmoeten elkaar bij de koffieautomaat en het sinterklaasfeest wordt hier gevierd. Het is een prettige welkomstruimte, waarin het omringende landschap de werkvloer op komt.