Pop Vriend Seeds

Pop Vriend Seeds garden Andijk

Pop Vriend Seeds is al decennia lang gevestigd aan de Middenweg in Andijk. Recentelijk is er een nieuw gebouw gerealiseerd met kantoren en laboratoria. Ook het terrein is vernieuwd. Het bedrijf verwelkomt nu medewerkers uit de directe omgeving en klanten en distributeurs uit de hele wereld met uitbundig bloeiende velden.
De bedrijfstuin creëert een vloeiende overgang van dorp naar landschap. De voortuin, gelegen aan de Middenweg, past in de reeks van voortuinen van de buren. Tegelijkertijd biedt het een verassend doorzicht naar het iets teruggelegen hoofdkantoor. Hier zetten de tuinen door. Naarmate men verder het terrein op komt, voegen ze zich in het ritme van het omringende landschap. De tuin is rijk aan bloeiende plantensoorten die het terrein door het jaar heen kleur geven. De soortenrijkdom van de velden weerspiegelt de rijkdom aan zaden die in de depots en laboratoria bewerkt worden.
Een asfaltweg snijdt dwars door de bloemenvelden heen, vanaf de inrit tot aan het loadingdock achterop het terrein. Opvallende gele markeringen begeleiden bezoekers en zaden naar hun bestemming.
Net iets opgetild boven de velden staat het nieuwe kantoor. Trappen van rood staal leiden de bezoeker naar binnen, waar het uitzicht op het landschap weids is. In de besloten binnentuin manifesteert de beplanting zich anders dan in de open velden. Vijf hemelbomen vormen een dak boven de binnentuin. Door hun eigenwijze groeivorm hebben ze allemaal een eigen karakter.
Het terrein van Pop Vriend Seeds heeft een sterk kleurenpallet met het rood van de hemelbomen en het staal, de verschillende tinten van brons via oranje naar oker van de beplanting en het geel van de wegbelijning. Het is een in het oog springende, samenhangende tuin met respect voor haar omgeving en een link naar de bedrijfsvoering.

  • Locatie: Middenweg, Andijk, Nederland
  • gerealiseerd: 2014
  • Opdrachtgever: Pop Vriend Seeds
  • Kosten: €125.000,-
  • Oppervlakte : 2,2 ha
  • Partners: West Beplanting
Pop Vriend Seeds garden Andijk

The garden of Pop Vriend Seeds has a strong color pallet

Pop Vriend Seeds garden Andijk

In the secluded courtyard garden, the planting manifests itself differently

Eye catching yellow markings guide visitors and seeds to their destination.