Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur koppelt ruime ervaring aan jong talent. Doordat het bureau zichzelf continu vernieuwt, vinden we verfrissende oplossingen voor actuele thema’s. We zoeken daarbij steeds weer naar de essentie, een poëtische helderheid.

Collectief talent

Sinds de oprichting in 1977 heeft Bureau B+B een rijke ervaring opgebouwd. Het bureau is collectief georganiseerd, waardoor medewerkers gestimuleerd worden om hun eigen handschrift en visie te ontwikkelen. We stellen ons tot doel om de kwaliteit van de discipline landschapsarchitectuur te bevorderen. Door deze opzet groeien onze medewerkers dikwijls uit tot toonaangevende ontwerpers. Gelijkwaardige samenwerking en inhoudelijke kruisbestuiving zijn een constante factor binnen het bureau.

Poëtische helderheid

De open, collectieve bureaucultuur brengt met zich mee dat ons handschrift van project tot project verschilt. Toch zijn onze ontwerpen te herkennen aan hun poëtische helderheid. Wij streven naar duidelijke, overzichtelijke ontwerpen. De hoofdopzet is krachtig, de detaillering subtiel en verfijnd. De ontwerpen bevatten altijd een bijzonder idee of een onconventionele ingreep die de ruimtelijke ervaring boven het functionele uittilt. Een heldere, functionalistische basis creëert ruimte voor emotie, tactiliteit en de poëtische kanten van een ontwerp.

Het verhaal van de plek

Wij vinden een ontwerp geslaagd als het mensen uitnodigt hun eigen activiteiten te ontplooien. Elk ontwerp start met een onderzoek naar de bestaande elementen, de tradities en het gebruik van de plek. De ontwikkelingsopgave in het primair in het verbinden van plekken, mensen en partijen, en pas in tweede instantie in het ontwikkelen van ´stenen´. Essentieel is het scheppen van voorwaarden voor het gebruik en de geleidelijke transformatie. Wij voegen er een nieuw hoofdstuk aan toe, zodat het verhaal van de plek keer op keer verteld kan worden.

Vakmanschap

Wij houden van het ambacht en verfijning in de details. Goede details en begeleiding in de uitvoering maken onze ontwerpen toekomstbestendig. We versterken met de detailering de lokale identiteit. We gebruiken daarvoor lokale materialen en het ontwerpen specifieke bestratingselementen en meubilair. De ambachtelijke details zorgen voor herkenbare plekken. Precisie en vakmanschap zijn hierbij essentieel.