Atrium, Staalmanplein

Atrium Staalmanplein

Aan het Staalmanplein in Amsterdam Nieuw-West staat een gebouw met zorgwoningen voor ouderen. Het gebouw is eigendom van de Alliantie en Stichting Cordaan verleent de zorg. Samen met Caro van Dijk gaf Bureau B+B vorm aan het ontmoetingsplein op de eerste verdieping van het gebouw. In de grote ruimte worden intieme plekken gecreëerd en buiten wordt met binnen verbonden.

Boombank
Bureau B+B en Caro van Dijk ontwierpen een boombank, die zowel op het buitenterras als op het binnenplein komt te staan. Hoewel er buiten natuurlijk een ander soort boom wordt toegepast dan binnen, vloeien binnen en buiten hierdoor in elkaar over.

Multi-meubel

Het tweede verbindende element is een multifunctionele meubel: een langwerpig houten object, waarin verschillende kasten, zithoeken en tafels zijn geïntegreerd. Het meubel loopt door van binnen naar buiten en eindigt in een buitenkeuken.

Boomprojectie

In het atrium van vijf verdiepingen hoog komt een gordijn te hangen, waarop een levensgrote boom geprojecteerd wordt. De projectie is dynamisch. De boom verandert steeds een beetje, zodat het verstrijken van de tijd en de seizoenen zichtbaar wordt. Bovendien verbetert het gordijn de akoestiek in het Atrium.

  • Locatie: Amsterdam, staalmanplein
  • Opdrachtgever: Cordaan
  • Partners: Caro van Dijk
Atrium Staalmanplein

Outside meets inside in the Atrium on Staalmanplein

Atrium Staalmanplein

Bureau B+B and Caro van Dijk designed a tree bench that will be used both inside and outside.

Atrium Staalmanplein

In the atrium, a curtain is suspended, on which a life size tree will be projected.

Atrium Staalmanplein

A multifunctional furniture piece

Atrium Staalmanplein

The large space is divided into intimate places