40 Jaar Bureau B+B

Sinds de oprichting in 1977 heeft Bureau B+B veel stof doen opwaaien en heeft het nadrukkelijk zijn stempel gedrukt op het vak landschapsarchitectuur en stedenbouw.

Het bureau is collectief georganiseerd, waardoor medewerkers gestimuleerd worden om hun eigen visie en handschrift te ontwikkelen. Door deze opzet groeien onze voormalig medewerkers dikwijls uit tot de toonaangevende ontwerpers binnen ons vakgebied. Alle Hosper, Michael van Gessel, Adriaan Geuze, Winny Maas, Silvia Karres, Bart Brands, Berno Strootman, Anneke Nauta, Gianni Cito, Lodewijk Baljon, Bram Breedveld, Ed Joosting, Mathieu Derckx, Marieke Timmermans, Ronald Rietveld, Dingeman Deijs, Anouk Vogel en nog vele andere, allemaal waren ze onderdeel van het bureau.

Door de jaren heen zijn toch zijn de ontwerpen van het bureau te herkennen aan hun poëtische helderheid. De hoofdopzet is altijd krachtig, de detaillering subtiel en verfijnd. Een heldere, functionalistische basis creëert ruimte voor emotie, tactiliteit en de poëtische kanten van een ontwerp. Gelijkwaardige samenwerking en inhoudelijke kruisbestuiving zijn een constante factor binnen het bureau.

40 Jaar Bureau B+B staat voor een fantastisch rijk en levend instituut dat wij ons podium mogen noemen. Een podium om onze eigen waardes op te bepalen en onze dromen op na te jagen, een instituut om op voort te bouwen. Dit jubileum is daarom ook onze ode aan alle mensen die er ooit hebben gewerkt en eraan hebben bijgedragen.

  • Locatie: Gedempt Hamerkanaal 96, Amsterdam, Nederland
  • Partners: Fotografie: Frank Hanswijk